Zaštita klima uredjaja od ptica i golubova

Zaštita klima uredjaja od ptica i golubova

Klima uredjaji tj spoljna jedinica klima uredjaja često se nalazi na mestima na kojima pticama predstavlja idealno mesto za odmor.

One se tada na klimi okupljaju u velikom broju i svojim izmetom oštećuju plastifikaciju lima i na taj način omogućuju stvaranje rdje i propadanje kućišta spoljne jedinice.

Takodje u izmetu ptica nalaze se neke bakterije i gljivice koje se prenose vazduhom, a mogu da izazovu bolesti pluća, nervnog sistema i sistema za varenje kod ljudi.

Na sreću postoji jednostavan i efikasan način za sprečavanje ptica da sleću na klima uredjaj. Radi se o igličastoj zaštiti klima uredjaja (šiljci za ptice) kojom se pokriva gornji deo spoljašnje jedinice i na taj način efikasno onemgućavaju ptice da na isti sleću.

Iglice ne dozvoljavaju golubovima i bilo kojim drugim pticama da sleću na klima uredjaj, a ne povredjuju ptice jer imaju zatupljene vrhove, već ih samo odvraćaju od takvih površina.

Montiraju se vrlo lako i jednostavno uz pomoć silikona ili šrafljenjem, a trajno rešavaju problem sletanja ptica.

Izradjuju se od nerdjajućeg čelika i imaju jako dug vek trajanja.

Montiranje igličaste zaštite za ptice doneće vam uštedu u vremenu i novcu potrošenom na sredstva za čišćenje klima uredjaja, simsova ili fasada.

Ukoliko je klima uredjaj bio izložen delovanju ptičijeg izmeta duži vremenski period neophodno je obaviti redovni servis klima uređaja prilikom montaže zaštite klima uredjaja od ptica.